DIRIGENT

Jan Jager, geboren en getogen in Zwolle, zette al vroeg zijn schreden op het muzikale pad. Aangemoedigd door zijn ouders kiest hij op 7-jarige leeftijd voor de cornet en wordt, net als zijn vader, lid van Brassband David in Zwolle. Jan neemt les aan de Zwolse muziekschool en krijgt in de loop der jaren de mogelijkheid tal van muziekstijlen te spelen. De basis is klassiek, maar ook speelt hij in deze jaren in het ragorkest en de in die tijd bekende Big Band van de muziekschool. Het is ook in deze tijd, dat Jan het cornetspelen combineert met de trompet.  

Zijn liefde voor dieren en de natuur maakt zijn beroepskeuze enigszins lastig, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en Jan volgt de opleiding trompet en directie HaFaBra aan het conservatorium in Zwolle. Al tijdens zijn studie concerteert Jan veelvuldig als trompetsolist, speelt in diverse ensembles en met verschillende orkesten. Dit doet hij als trompettist én als dirigent. In 1990 studeert hij succesvol af in de vakken ‘docerend musicus trompet’ en ‘directie HaFaBra’.

Jan speelt in de loop der jaren als trompettist en cornettist bij onder meer het Gelders Fanfare Orkest en het koperensemble ‘Tangram’. Ook op het vlak van dirigeren laat hij met zijn orkesten niet onverdienstelijk van zich horen, getuige het succes op verschillende festivals, concerten en concoursen. 

Momenteel is Jan, behalve dirigent van Ons Genoegen, ook dirigent van de muziekverenigingen C.O.V. Wilhelmina uit Almelo en De Broederband in Beerzerveld. Naast het dirigeren verzorgt hij bij deze en een aantal andere verenigingen de opleidingen en de jeugdorkesten en coördineert hij diverse projecten.