Begin dit jaar was onze muzikale agenda gevuld met mooie optredens en met een lekker gevuld programma. Bovendien hadden wij aan het eind van jaar mooie en nieuw te organiseren evenementen gepland. Helaas liep alles anders. Niet alleen voor onze bloeiende en hechte vereniging, maar voor heel de wereld werd 2020 niet het jaar waarop we gehoopt en gepland hadden.

Zomerconcerten, onze vaste muzikale medewerking aan de muziekestafette, Herdenken Belicht en meerdere kerstconcerten, ze moesten allemaal coronaproof of kwamen te vervallen. Repeteren ging om ineens niet meer als orkest maar in ensembles. Later kon het helemaal niet meer. Waar er in de zomer nog een klein lichtpuntje was, doofde deze snel. Onze muzikale kalender van 2020 werd leeg.

Gelukkig konden we nog onze medewerking verlenen aan een onlineversie van ons jaarlijkse optreden bij het prachtige Herdenken Belicht op de Zwolse begraafplaats Kranenburg: Herdenken Belicht 2020

Ook werd door ons koperkwintet nog meegewerkt aan een dienst ter nagedachtenis aan coronaslachtoffers. Terwijl we als vereniging met kerst met iets totaal nieuws wilden komen voor Heino, loopt het anders en staat dit evenement voorlopig “on hold”.

Voor nu zijn we er in 2020 even stil van… maar hopen we in 2021 weer volop van ons te laten horen!