Dat muziek verbindt dat hebben de 17 deelnemers aan het project “Talent ontdekt Salland” de afgelopen weken wel ervaren. Sommigen van hen hadden vroeger al een keer een instrument bespeeld anderen begonnen blanco. In nota bene 10 weken leerden ze gezamenlijk op een instrument spelen met een verbluffend resultaat. Dit lieten ze horen op 9 april in de Nicolaaskerk. Mensen die elkaar voor 10 weken geleden niet kenden en zich nu gezamenlijk presenteren door een concert te geven. Ze hebben ervaren dat samen muziek maken een genoegen is en zeker verbindend werkt.

Samen muziek maken is “Ons Genoegen” is het credo van de muziekvereniging  “Ons Genoegen”  te Heino. Het orkest met 45 leden trad op 9 april gezamenlijk met het project “Talent ontdekt Salland” op. Daarnaast bracht het als orkest meerdere muziekstukken ten gehore van gedragen muziek tot bekende filmmuziek. Jan Jager is dirigent van het orkest Ons Genoegen en leidt het project “Talent ontdekt Salland”.

Dominee Hans van Solkema benadrukte tijdens deze bijeenkomst de maatschappelijke behoefte aan verbinding. De wereld is in oorlog, Heino vangt vluchtelingen uit Oekraïne op. Leven we gewoon door, wat kunnen we voor deze mensen betekenen?

Alle opbrengsten van dit concert waren voor Oekraïne.