Deelnemer van PiMM én het 100ste lid van Ons Genoegen, Saar Blankhorst, neemt een Ons Genoegen bidon in ontvangst

Op 11 september is Ons Genoegen gestart met een nieuw project: “PiMM” (Plezier in Muziek Maken). Hier vormen 38 basisschoolleerlingen één orkest. Door het grote aantal aanmeldingen kan Ons Genoegen nu haar 100ste lid verwelkomen. Een mooie mijlpaal voor de vereniging.

PiMM is een orkest van basisschoolleerlingen uit Heino. De deelnemers hebben vooraf al een instrument gekozen: slagwerk, saxofoon, dwarsfluit, bugel, trompet, bariton of hoorn. Binnen Ons Genoegen is dit het enige orkest waar ook dwarsfluiten meespelen. Extra speciaal dus dat het 100ste lid dwarsfluit gaat spelen.

De komende weken gaan de deelnemers hun gekozen instrument leren kennen, de eerste noten en liedjes spelen. De methode is gemaakt door Guus Pieksma en Annewiep Bloem. Dit alles onder begeleiding van een dirigent, docenten en coaches. Dankzij financiële ondersteuning is deelname aan PiMM in 2023 gratis. Zo kunnen alle leerlingen samen muziek leren maken.

Benieuwd naar de voortuitgang van het orkest? Kom dan 16 december naar de kerstwandeling. Of wilt u voor die tijd al naar een optreden van Ons Genoegen? Informatie is te vinden op de website: www.onsgenoegenheino.nl/agenda. 

PiMM is een samenwerking van de Heinose basisscholen (de Springplank, de Gouden Emmer en de Dolfijn), KOOS, Muzieknetwerk Salland en Ons Genoegen Heino. PiMM wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Raalte, het Bernard Cultuur Fonds, Stichting R. Roelfs-Dijkslag, VSB Fonds en Stichting Marsman Schrijver.

 

.