Het Groot Orkest van Ons Genoegen Heino heeft 16 september gespeeld tijdens het muziekfestival op Terschelling. Hierbij was de bekende componist Jacob de Haan aanwezig om de gespeelde werken te jureren. Ons Genoegen speelt vaak muziekstukken van deze componist. Een mooie reden om naar Terschelling af te reizen en er meteen een gezellig weekend van te maken.

Elk orkest speelde verplicht een werk van Jacob de Haan. Ons Genoegen houdt ervan om alles net wat anders aan te pakken. Daarom speelde het orkest een medley van vier werken: Ross Roy, Variazonni in Blue, The Blues Factory en Song of Liberation. De componist gaf aan dat het stuk zeer goed in elkaar zat met soms geniale overgangen. Ook de uitvoering van het orkest vond hij super. Hij sprak van een mooie verrassing. Hiermee won het orkest de zogenaamde Haan Bokaal.

Na deze mooie overwinning werd het weekend Terschelling op zondagochtend afgesloten op het strand. Hier speelden ongeveer 150 muzikanten van meerdere orkesten, waaronder Ons Genoegen, samen tijdens een strandkerkdienst.

Naast de medley speelde het orkest tijdens het festival onder andere ook ‘In Nije Deij’. Benieuwd hoe Ons Genoegen dit muziekstuk verrassend kan brengen? Kom dan naar de Muziekestafette op 7 oktober. Hier spelen ook de andere onderdelen van Ons Genoegen: het Talent Ontdekt Orkest, Fan van Fanfare (jeugdorkest in samenwerking met Muziekvereniging Salland) en het saxofoonensemble. Kijk voor de tijden in de agenda.