Ons Genoegen keert met goed gevoel terug van Schiermonnikoog.

Bericht geplaatst op 29-05-2019

Op 26-5 heeft het orkest van muziekvereniging Ons Genoegen deel genomen aan het 62ste muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog. Voor de 3e keer was ons orkest hier te gast na 2 eerdere geslaagde edities. Dit Jaar uit komend in de 4e divisie speelde het orkest het mooie Friendly Takeover van Oliver Waespi. Geschreven voor het Eidgenössisches Musikfest van 2016 in het Zwitserse Montreux. In dit werk, dat uit drie delen bestaat, experimenteert de componist met lyrische motieven die worden onderbroken door verschillende opvallende ritmes in diverse maatsoorten. De finale wordt uiteindelijk bepaald door groovy beats. Maar de overname is steeds van vriendelijke aard, want de verschillende beats fungeren duidelijk niet als rivalen van de lyrische motieven; ze verlenen eerder extra energie en vitaliteit. Daarom krijg je de indruk van een voortdurende versnelling door het hele werk heen. Een mooie uitdaging, daar het stuk eigenlijk voor een divisie hoger geschreven is.

Met veel passie en toewijding werd toegewerkt naar het muzikale hoogtepunt tijdens het door het door de Organisatie van Muziekvereniging in Friesland georganiseerde festival. Een voorbereiding die bestond uit vele repetitie uren, sectierepetities en een Try-Out concert in het Carmel College Salland met 3 gast orkesten waren we er helemaal klaar voor. Tijdig reisden we af naar het mooie eiland. Waar een groot deel van het orkest al op vrijdag vertrok, eden de overige muzikanten dit zaterdagochtend om 7.15 uur. Er werd nog kort ingespeeld en daarna namen we plaats in de goed gevulde kerk. Een uitstekende uitvoering van Friendly Takeover was het resultaat. Na een luid applaus van het publiek en een opbouwend jury commentaar, werden alle toegestroomde eiland bezoekers nog getrakteerd op een verrassend en vermakelijk optreden in de muziekkoepel van Schiermonnikoog. Een hoofdrol was daar weggelegd voor de saxofoonsectie, trompetsectie en een solo op bugel.

Zondag keerde het grootste deel, na een gezellig en muzikaal weekend weer met een goed en voldaan gevoel huiswaarts. Waar men weer zal gaan toe werken naar volgende mooie muzikale doelen. Op 30 november zal er een concert gegeven worden in het Hoftheater te Raalte. Waar verrassende ontmoetingen het thema vormen. De kaartverkoop hier voor is inmiddels gestart en loopt via het Hoftheater.