Muzieklessen

We bieden opleidingen voor jong en oud. 


Wil je als leerling van de basisschool een muziekinstrument leren bespelen? Dan is een voltooide AMV-cursus wel een groot voordeel maar niet vereist. Bij ons kun je kiezen uit een blaas- of slagwerkinstrument (deze kun je van de vereniging in bruikleen krijgen, of zelf aanschaffen). Wil je dit leren dan kun je wekelijks les nemen van een van onze professionele muziekdocenten. Bij Ons Genoegen worden die lessen voornamelijk in groepsverband gegeven. Zo worden verschillende aspecten zoals samenwerken, samenspel, theorie en gezelligheid gecombineerd. Binnen de groepen wordt een goede sfeer gestimuleerd waarin iedereen durft te spelen. In overleg met de docent kun je al vrij snel in het jeugdorkest meespelen. 


Jongeren en volwassenen kunnen bij een van onze professionele muziekdocenten privĂ© les krijgen op afspraak. Deze lessen zijn gericht op het behalen van het landelijke muziekexamen HaFaBra en instroom in het orkest. 


Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden. 

Kijk voor de actuele lestijden en contributie bij lidmaatschap.


 

AMV

Na de zomervakantie beginnen we met een nieuwe vorm van AMV. Het jaar wordt in 3 verschillende cursussen opgedeeld. Je kiest zelf of welke cursus je wilt volgen, of natuurlijk allemaal. Na deze cursussen kun je een instrument kiezen en doorstromen naar de muzieklessen. 


Cursus 1 BESPEEL VERSCHILLENDE INSTRUMENTEN
september, oktober, november, december

De kinderen maken kennis met verschikkende instrumenten. Iedere week een ander instrument waar ze op mogen spelen.
Met een slotvoorstelling waarbij de kinderen op verschillende instrumenten spelen.


Cursus 2 NOTEN LEZEN
januari, februari, maart

Kinderen leren spelenderwijs hoe het tonale stelsel is opgebouwd. Verder leren ze noten lezen van C t/m B, verhogingen en verlagingen en verschillende sleutels. 
Maar bovenal wordt er regelmatig lekker muziek gemaakt!
Er wordt een slotvoorstelling gedaan waarbij de kinderen alles m.b.t. noten lezen presenteren aan hun ouders.


Cursus 3 RITME
april, mei, juni

Kinderen leren wat een hele noot, halve noot, kwart noot, achtste noot en een zestiende noot is. Ze leren wat de voortekens in de muziek betekenen. Verder leren ze ritmes lezen en klappen en oefenen ze aan een ritme project, waarin met o.a. trommels een mooie voorstelling wordt neergezet.  


Kijk voor de actuele lestijden en contributie bij lidmaatschap. 

Jeugdorkest

Heb je een instrument gekozen en heb je muziekles? Dan kun je in overleg met je docent instromen in ons jeugdorkest. Dit is een groep jonge mensen die samen muziek maken. Hierin leer je samen spelen met andere instrumenten en ervaar je het plezier van samen muziek maken. Het jeugdorkest treedt projectmatig op. Dit is een voorbereiding op het orkest. 

Wanneer je je A-diploma (HaFaBra) hebt behaald kun je instromen in het orkest. 

Kijk voor de actuele lestijden en contributie bij lidmaatschap.